A House of the Artist as a Young Boy / Arquitetura da Vila

bzqtuqakw

first_img 2010 Houses Architects: Arquitetura da Vila Area Area of this architecture project CopyHouses, Renovation, Houses Interiors•Rio De Janeiro, Brazil ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/106054/a-house-of-the-artist-as-a-young-boy-arquitetura-da-vila Clipboard Projects “COPY” A House of the Artist as a Young Boy / Arquitetura da Vila A House of the Artist as a Young Boy / Arquitetura da VilaSave this projectSaveA House of the Artist as a Young Boy / Arquitetura da Vila ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/106054/a-house-of-the-artist-as-a-young-boy-arquitetura-da-vila Clipboard Brazil Save this picture!© Fabio Kotinda+ 21 Share “COPY” Photographs Area:  150 m² Year Completion year of this architecture project Photographs:  Fabio KotindaText description provided by the architects. The project is for the home of a young couple, in a terraced house constructed in the beginning of the 20th century, in Jardim Botanico, Rio de Janeiro, and aims at establishing harmony among the existing set, the interventions made, and the environment, preserving the guidelines of its historical heritage. The goal was to fulfill the needs of its future residents. The factory-hand terraced houses form a set of 8 houses with practically the same kind of occupation of the allotment and dimensions of . It is a preserved area by the historical heritage, and definitions draw the guidelines for the project. Firstly, the volumetric analysis and characteristics of the existing set of houses should be maintained, formed by the main façade towards the street , the roof in ceramic tile, and the internal façade .Save this picture!© Fabio KotindaFurthermore, the guidelines for occupation of the allotment establish that: if there is forecast of a new floor within the original set, the paving-stone has to follow a minimum distance of the main façade; a non-constructed area corresponding to 20% of the total allotment shall be maintained; and, if there is a new structure, it shall be apart from the original set. Save this picture!© Fabio KotindaAs of these conditions, it was possible to establish the premises for space distribution, in order to obtain a better relation among all ambiences of the house. This insight becomes clearer through the diagram beside, where darker areas represent horizontal closings and vertical of each floor, and lighter areas represent the voids, interconnected by the floors . Save this picture!sectionThis reading, which primarily conveys the idea of a division in four linear-shaped almost equal squares, in fact represents a greater integration among ambiences, mainly shown by the voids created. There is a gradual occupation of the spaces, in each floor, where the ground floor bears a bigger area of occupancy, which becomes smaller throughout the other two floors; the idea was that the voids become present without having a physical and limited definition of each space. Spaces are defined by voids, as in the double-height of the living room, going over to the mezzanine, as in the prism of the inner courtyard, which relates to all ambiences, even if non-edified areas; the void space enables the insight that there is, in fact, the occupation of these areas, evidencing their interconnection. This is shown in closings used and in the opening of windows and doors facing voids, as the master bedroom window, opening towards the emptiness of the living room, and the windows and doors to the inner courtyard, dynamically allowing a significant diversity of the relation and occupation of ambiences. This continuity occurs even when there is partial delimitation of ambiences, either by the small difference in levels, as in going from the living room to the pantry, or by the change of materials. Save this picture!© Fabio KotindaSpaces and Uses Save this picture!first floor planThe first floor houses the social area. As we enter the house, inside the original construction, we see a large room housing the living room and the dining room, connected to the kitchen. The difference of levels, both in floor and ceiling, with a double-height ceiling, and the living room lower and under the mezzanine, delimitates the use of these two ambiences, although preserving the space continuity. In the back of the first floor, there is a new structure thought to fulfill the wishes of the residents – the TV room. Between the two constructions there is an inner courtyard with retractile screen, interconnecting the pavements and the two blocks: the stairs and the catwalk. The courtyard stands between the two volumes allowing their integration, enabling a greater diversity of uses for the area. The regard for thermal convenience was also a determining factor to place the courtyard in the middle, thus allowing better airing, besides serving as source of natural light for all ambiences. Save this picture!second floor planThe second floor, with intimate ambiences of the house, shelters the master bedroom, erected in the mezzanine, in the original volume, and the home-office, in the back. Both rooms with floor-to-ceiling doors and windows, facing the courtyard, and the master bedroom also bears a window facing the living-room double-height ceiling. Save this picture!© Fabio KotindaThe terrace, in the new construction, houses some elements of infrastructure, being also a great leisure area, enabling the enjoyment of the beautiful surroundings shaped by the Botanical Garden and by Christ the Redeemer.Save this picture!© Fabio KotindaProject gallerySee allShow lessArchitecture City Guide: ChicagoArticlesAD Round Up: Stadiums Part IVArticles Share Year:  CopyAbout this officeArquitetura da VilaOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationInterior DesignResidential InteriorsHouse InteriorsRio de JaneiroWoodRefurbishmentHousesRio De JaneiroBrazilPublished on January 26, 2011Cite: “A House of the Artist as a Young Boy / Arquitetura da Vila” 26 Jan 2011. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardWindowsMitrexSolar WindowAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesBulbs / SpotsCocowebLighting – Compact Gallery White TracklightConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSealantsEffisusCrossing Perforations on RoofsWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea CosmosWood Boards / HPL PanelsInvestwoodValchromat Panels for Interior DesignWindowspanoramah!®ah! MotorisationHingesSaliceHinges – PactaDrawers / Filing Cabinets / ShelvesBeneStorage Partition – PORTS StorageMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *