Punta House / Marcio Kogan

gjyufzeap

first_imgArchDaily Projects CopyAbout this officeMarcio KoganOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesDabasPunta del EsteHouses3D ModelingUruguayPublished on April 15, 2011Cite: “Punta House / Marcio Kogan” 15 Apr 2011. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardDoorsRaynorThermal Sectional Doors – FlexFamily™SinksBradley Corporation USASinks with WashBar Technology – Verge LVQ SeriesExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingStonesCosentinoNon-slip Treatment – Dekton® Grip +Metal PanelsSherwin-Williams Coil CoatingsValflon® Coating in Edmonton Public LibraryWallcovering / CladdingLinvisibileLinvisibile Boiserie and Skirting Systems | OrizzonteMineral / Organic PaintsKEIMMineral Paint in Beethoven HausWall / Ceiling LightsEureka LightingCeiling Recessed Lights – OutlineFurnitureFrapontWood Furniture and EquipmentMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?Punta 住宅 / Marcio Kogan是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Area:  465 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” Punta House / Marcio KoganSave this projectSavePunta House / Marcio Kogan Save this picture!© Reinaldo Cóser+ 40 Share CopyHouses•Punta del Este, Uruguay ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/127299/punta-house-marcio-kogan Clipboard Uruguay Architects: Marcio Kogan Area Area of this architecture project Photographs “COPY” Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/127299/punta-house-marcio-kogan Clipboard Punta House / Marcio Kogan Photographs:  Reinaldo CóserText description provided by the architects. The Punta House is located on an open lot, alongside a reservoir, in the countryside close to the city of Punta Del Leste, in Uruguay. From the get-go, the location of the residence on this open country wasteland imposed the challenge of creating private spaces and, to some degree, protected visually and climactically. The solution adopted, from the outset, was a one-level house which, on one side looked out to the waters of the reservoir; and, on the other, to an internal patio demarcated by stone walls, which end up defining all of the spaces of the house. Save this picture!© Reinaldo CóserRecommended ProductsWindowsFAKRORoof Windows – FPP-V preSelect MAXDoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82Windowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityWoodEGGERLaminatesAnother fundamental concept was the organization of a plan, clearly and simply, on a flat slab structured by rationally-distributed pillars and supported laterally by stone walls. Under this slab, a wooden box contains the bedrooms (looking out to the reservoir) and the kitchen and utility room (looking out to the patio). At the ends of this wooden box, two all glass enclosed living-rooms organize the collective program of the house. And, under the roof, near the stone wall that delimits the space on the southern side of the house, there is a barbeque and a covered veranda that opens to the reservoir and the patio. In the front of the house, facing the waters, a large deck and pool constitute the project´s principal external living space. Save this picture!© Reinaldo CóserThe construction used local material, such as the stone “piedras lajas” of the walls and floor. The wooden box is composed of folding panels of checkered mashrabiya, which enables internal control of lighting. These doors can be opened entirely. The flat slab was executed in exposed concrete, in line with the rationale of using rustic material even in the structural elements. Save this picture!© Reinaldo CóserLittle by little, the empty lot around the reservoir begins to take on the house. The wild flowers embrace the house and atop one of the stone walls an oven-bird makes his home, which, according to local tradition, is a sign of luck.Save this picture!© Reinaldo CóserProject gallerySee allShow lessChurch / Kuadra StudioArticlesVideo: CAM FRAMIS Museum / Jordi BadiaArticles Share 2011 Houseslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *