House in Ookayama / Torafu Architects

kwcbcdkpq

first_imgArchitects: Torafu Architects Area Area of this architecture project Projects Houses House in Ookayama / Torafu Architects Photographs:  Daici Ano Text description provided by the architects. Two generations live in this three-storied wooden house located in a Tokyo residential area. The site corresponds to a 4.7 m wide × 16.5 m long fringe of the land where the owner’s parents lived. Furthermore, the site is enclosed by buildings on three sides while its northern side abuts directly on the street. The layout was designed to alleviate the impression of narrowness of the frontage as much as possible and make the best use of the site’s conditions within the maximum volume allowed by setback restrictions. To minimize pressure from the corridor on the frontage path we devised a basic plan that placed the entrance and stairs at the center while the bedroom and public areas are divided on a north-south axis. Save this picture!© Daici AnoRecommended ProductsCurtain WallsOTTOSTUMM | MOGSCurtain Walls SystemsWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeCurtain WallsPOHLVentilated Curtain Wall – Europanel®WoodEGGERLaminatesTaking into account the fact that the occupants had many belongings, we incorporated a storage space shaped like a box between the 1st and 2nd floors. Above the bedroom on the 2nd floor is a children’s room that resembles a huge table. Each part is connected by stairs bearing a different design and the space between some of the steps can be used for storage as well. The floor of the living room on the 2nd floor extends into the bedroom where it serves as a desk. The toilet in the intermediary storage space sticks out into the 2nd floor to act as a light-well and a table. The bay window in the wall connecting to the ceiling can also become a bench, giving a sense of loftiness to the whole space. Boards placed between the four sturdy walls passing through the 1st to 3rd floor become shelves and desks that make for a big storage wall by using the structure of the house. Save this picture!© Daici AnoThis random-looking composition is made like a multifunctional stacking that can be seen as one large piece of furniture. We implemented a cross-section design free from the hierarchical configuration of a normal building, blurring the boundaries between building and furniture. From the fitting of the terrace to the placement of the shelves and other minute details, we employed a construction method by aggregation whereby each architectural component becomes a piece of furniture. This makes the house a vessel that allows for perpetual change to take place and leaves enough leeway for its inhabitants to add their own touch after they move in.Save this picture!© Daici AnoProject gallerySee allShow lessTel Aviv Museum of Art / Preston Scott CohenArticlesAD Recommends: Best of the WeekArticles Share House in Ookayama / Torafu ArchitectsSave this projectSaveHouse in Ookayama / Torafu Architects Save this picture!© Daici Ano+ 15 Share Japan Year:  ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/137936/house-in-ookayama-torafu-architects Clipboard Photographs “COPY” Area:  105 m² Year Completion year of this architecture project CopyHouses•Japan ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/137936/house-in-ookayama-torafu-architects Clipboard “COPY” 2010 CopyAbout this officeTorafu ArchitectsOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesResidentialHousesJapanPublished on May 24, 2011Cite: “House in Ookayama / Torafu Architects” 24 May 2011. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardDoorsRaynorThermal Sectional Doors – FlexFamily™SinksBradley Corporation USASinks with WashBar Technology – Verge LVQ SeriesExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingStonesCosentinoNon-slip Treatment – Dekton® Grip +Metal PanelsSherwin-Williams Coil CoatingsValflon® Coating in Edmonton Public LibraryWallcovering / CladdingLinvisibileLinvisibile Boiserie and Skirting Systems | OrizzonteMineral / Organic PaintsKEIMMineral Paint in Beethoven HausWall / Ceiling LightsEureka LightingCeiling Recessed Lights – OutlineFurnitureFrapontWood Furniture and EquipmentMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?大岗山建筑 / Torafu Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *