House in a Wall / Sérgio Koch

smgzehobt

first_img Year:  Architects: Sergio Koch Area Area of this architecture project ArchDaily Area:  510 m² Area:  510 m² Year Completion year of this architecture project Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SG+ 23 Share House in a Wall / Sérgio KochSave this projectSaveHouse in a Wall / Sérgio Koch Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/533016/house-in-a-wall-sergio-koch Clipboard 2011 Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/533016/house-in-a-wall-sergio-koch Clipboard CopyHouses•Porto, Portugal Houses 2011 photographs:  Fernando Guerra | FG+SGPhotographs:  Fernando Guerra | FG+SGSave this picture!© Fernando Guerra | FG+SGText description provided by the architects. The house sits in a street corner, flanked by stone walls which were retrieved to their original height. Intending, thereby maintaining a symbolic elements of the city, reinforced by the fact that the volumetry of the house does not exceed the height of the walls. The house develops along a single floor, and “inside walls”.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGThe difference in elevation between the two streets allows the entrance to be made by the most favorable place, so as to avoid large movements of earth and conflicts with a possible connection to the street below, structuring street of the city.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGAccess is through an interior courtyard which functions as an element of separation with the buildings on the east and gives access to the garage and the entrance of the house.Save this picture!Floor PlanThe height of the outer walls only allows you to see the sky and the tops of the trees that grow beyond the physical limits of the mineral wall, enhancing the privacy of a house in the city.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGInside the house is divided into the following parts: 3 bedrooms with their own baths, a common living room, kitchen area and an office.Save this picture!SectionExcept for this last compartment which opens onto a second inner courtyard, all other divisions are facing the garden in the west, where is the indoor poolSave this picture!© Fernando Guerra | FG+SGThe basement serves as a playroom, receiving light through a skylight. The pool located at the western end of the site, communicates with the basement through a corridor, allowing its use throughout the year.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGThe extension of the living room with glazed panels of the full height of the space allows ownership of the garden and transforms any outdoor space an integral part of the landscape of the living room.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGThe openings of the bedrooms with a more restrained dimension window, suggest pictures that frame small parts of the outdoor garden and allow you to create different spaces experiences throughout the house.Save this picture!SectionThe garden, dominant space, can´t become uncomfortable in a daily use of the House.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGProject gallerySee allShow lessRichard Levy Gallery Hatches Architectural Birdhouse CompetitionArchitecture NewsSwift House / WMR ArquitectosSelected Projects Share House in a Wall / Sérgio Koch Portugal “COPY” “COPY” Year:  CopyAbout this officeSergio KochOfficeFollowProductsSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesPortoFernando GuerraFG+SGHousesPortugalPublished on August 09, 2014Cite: “House in a Wall / Sérgio Koch” 09 Aug 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesVinyl Walls3MArchitectural Finishes DI-NOC in SkyPodsShowerhansgroheShowers – Croma EDoorsC.R. LaurenceMonterey Bi-Folding Glass Wall SystemTable LampsLouis PoulsenLamps – Panthella PortableBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersSealantsEffisusMetal Roof Flashing – Stopper MRDropped CeilingsPure + FreeFormLinear Clip-Strip Ceiling SystemUrban ShadingPunto DesignPavilion – CUBEVentilated / Double Skin FacadeULMA Architectural SolutionsPaper Facade Panel in Nokia LibraryLouversAccoyaAccoya® Wood for Shutters and LouvresSpa / WellnessKlafsGyms & Relaxation RoomsMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *