House With a Curved Wall / fala

zphzosyld

first_imgArchDaily “COPY” Architects: fala Area Area of this architecture project Portugal House With a Curved Wall / fala “COPY” CopyAbout this officefalaOfficeFollowProductsGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesInterior DesignResidential InteriorsHouse InteriorsOportoOn InstagramPortugalPublished on November 02, 2018Cite: “House With a Curved Wall / fala” 02 Nov 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowerhansgroheShowers – RainfinityGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® Premium SeriesMetal PanelsTECU®Copper Surface – Patina_VariationsBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersMembranesEffisusFaçade Fire Weatherproofing Solutions in Design District Project LondonSkylightsVELUX CommercialModular Skylight Ridgelight in Office BuildingSwitchesJUNGLight Switch – LS PlusCurtain WallsRabel Aluminium SystemsSpider System – Rabel 15000 Super ThermalWindowspanoramah!®ah! Soft CloseWoodAustralian Sustainable Hardwoods (ASH)American Oak by ASHChairs / StoolsOKHADining Chair – BarnettMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Area:  100 m² Year Completion year of this architecture project House With a Curved Wall / falaSave this projectSaveHouse With a Curved Wall / falaSave this picture!© Ricardo Loureiro+ 12Curated by Pedro Vada Share Housescenter_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/904823/house-with-a-curved-wall-fala-atelier Clipboard Projects Photographs:  Ricardo LoureiroLandscape Architect:João MagalhãesContractor:Maxrenova ldaProject Team:Filipe Magalhães, Ana Luisa Soares, Ahmed Belkhodja, Julia Andreychenko, Rute Peixoto, Lera Samovich, Elisa Sassi, Paulo SousaCity:OportoCountry:PortugalMore SpecsLess SpecsSave this picture!ContextRecommended ProductsWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedWindowsVitrocsaMinimalist Window – SlidingDoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaDoorsLonghiDoor – HeadlineText description provided by the architects. The derelict construction was found on an unremarkable neighbourhood, hiding a deep and generous garden; the proud pitched roof distinguished the otherwise trivial architecture.Save this picture!© Ricardo LoureiroAfter reseting the construction to a bare structural existence, the inner space was solved with the precise placement of a gently curved wall as a separation between the public and private programs. The intersection of the existing walls, the sloped roof and the new wall resulted in a complex geometrical form. Through the new wide window, a clear tension towards the picturesque garden was created.Save this picture!© Ricardo LoureiroThe main space, loosely populated by furniture, showcases four blue doors (leading to the small lobby, bedroom, bathroom or attic), a circular opening, various plants and an elegant metal pole that symbolically marks the highest point of the otherwise humble construction. A selected number of elements – doors, kitchen and furniture – were painted in strong colours contrasting with the general abstract whiteness of the room.Save this picture!DiagramSave this picture!© Ricardo LoureiroThe wall facing the street was plastered and the entrance door painted in heavy salmon-pink; the greenish-blue gate, when closed, completes the deconstructed composition. A thin metal surface extends over the white volume as if made of paper: the light metal roof becomes the prominent urban element defining the image of the house, its houseness. While the interiors form a unity characterised by whiteness and precision, the outside expression is that of a loose juxtaposition of constructive elements. Ultimately the house is a rather conventional building, but unusually vivid.Save this picture!© Ricardo LoureiroProject gallerySee allShow lessThis Week in Architecture: A Little Less ConversationArticlesStefano Corbo Studio’s Design Seeks to Transform a Prague School into an “Autonomous…Architecture News Share Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/904823/house-with-a-curved-wall-fala-atelier Clipboard CopyHouses, Houses Interiors•Oporto, Portugal Photographs 2017last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *