en House / Shohei Ota / ノarchitects

crnksrcbu

first_img “COPY” ArchDaily CopyHouses•Fukuoka, Japan ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/942803/en-house-shohei-ota-falsearchitects Clipboard “COPY” en House / Shohei Ota / ノarchitectsSave this projectSaveen House / Shohei Ota / ノarchitects Photographs:  Yashiro Photo Office Manufacturers Brands with products used in this architecture project Photographs Japan 2020 Architects: Shohei Ota / ) architects Area Area of this architecture projectcenter_img Save this picture!© Yashiro Photo Office+ 23Curated by Hana Abdel Share Projects Year:  en House / Shohei Ota / ノarchitects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/942803/en-house-shohei-ota-falsearchitects Clipboard Houses Area:  458 m² Year Completion year of this architecture project Manufacturers: BEAL, Toto, IOC FlooringArchitect In Charge:Shohei OtaDesign Team:Shohei Ota / ノarchitects, Shohei OtaEngineering And Construction:HOUSTEPEngineering:HOUSTEPConstruction:HOUSTEPCity:FukuokaCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Yashiro Photo OfficeRecommended ProductsWoodEGGERLaminatesWoodTechnowoodPergola SystemsEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreText description provided by the architects. It is a housing for a co-working couple and two sons who dreamed of a relaxing and open life and purchased land in the suburbs a little away from the city. The only request from the owner was that they wanted to live with his family in a spacious house. This house, named “en”, is a midway point between two opposing elements such as “outside and inside”, “public and private”, and is used as a place where the elements are gently and continuously connected like a “Engawa”. I aimed for such a comfortable home.Save this picture!© Yashiro Photo OfficeSave this picture!PlanSave this picture!SectionSave this picture!© Yashiro Photo OfficeThe site is elongated from east to west, with a town road on the east side, and a slope-shaped forest on the west side of the site. In order to meet the limited cost requirements, we made the basic shape as simple as possible, secure a parking space, and place a building that summarizes each request on the site. Then, outside space is created on the road side (east) and the forest side (west) across the building. The most important LDK is placed in the center of the building, and an intermediate area with various functions is placed in the area that contacts the east and west exterior.Save this picture!© Yashiro Photo OfficeFurthermore, a space under the eaves will be set up outside. The eaves and roof shape create a semi-outdoor hangout outside, and at the same time create a variety of light and shadow changes inside. Each exterior space has the characteristics of a private exterior with a high degree of privacy and a public exterior with a high degree of publicity. Environmental elements such as light and wind that are enjoyed from these exterior spaces are internal through this intermediate area. Supplied to space.Save this picture!© Yashiro Photo OfficeIn addition, the building has a structure that descends in a staircase toward the outside of the site, allowing each space to have a character and at the same time gently connecting the place and the inside and outside. Morning sun enters the dining table from the east side in the morning, and a stable light shines in during the day. When preparing for dinner, the sunset colors the living room through the middle area from the back of the forest while appropriately blocking the western sun.Save this picture!© Yashiro Photo OfficeDepending on the season and time, sometimes as part of the LDK. Occasionally, as a place for hanging up laundry, a rich life that allows a variety of activities will develop as a place like this veranda. It is hoped that children will be able to memorize as a family landscape a life that travels freely between the outside and the inside in the light, shadow, and wind that change with time and season.Save this picture!© Yashiro Photo OfficeProject gallerySee allShow lessPrivate Residence No. 555 / FLXBL Design ConsultancySelected ProjectsXingfu Park Office Renovation / Atelier xySelected Projects Share CopyAbout this officeShohei Ota / ) architectsOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesFukuokaOn FacebookJapanPublished on July 03, 2020Cite: “en House / Shohei Ota / ノarchitects” 02 Jul 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Nebula SeriesWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsWood Boards / HPL PanelsBruagRoom Dividers – Partition Wall MDFStonesNeolithSintered Stone – Mar del PlataWindowspanoramah!®ah! SecurityPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelCarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Orbital® 07 COLORpunkt®LightsNorka lightingLuminaire – BelfastMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *